Alles over het onderhoud en de verzorging van raamfolies

Onderhoud & Verzorging

Wanneer de raamfolie is aangebracht, kunnen er nog een lichte waas en/of kleine waterdruppels zichtbaar zijn. Dit is een normaal en onderdeel van het hechtingsproces, dat “uitharden” wordt genoemd. Afhankelijk van het type folie en de weersomstandigheden kan het tot 30 dagen duren voordat de folie volledig is uitgehard. Het uithardingsproces voltrekt zich langzaam omdat het water dat bij het aanbrengen is gebruikt, door de folie heen moet verdampen. Bij gesputterde en dikke veiligheidsfolies neemt het drogen de meeste tijd in beslag en zal het langer duren voordat de eventuele waas is verdwenen.

Onderhoud en verzorging van glasfolies

Zodra de folie droog en uitgehard is, kan het probleemloos worden gereinigd. Het beste reinigingsmiddel is een kleine hoeveelheid zeep opgelost in water. Reinig het raam en veeg het vervolgens droog met overlappende bewegingen, zoals u de buitenzijde van uw autoramen wast. U kunt de folie ook reinigen met behulp van een reguliere glasreiniger.

Producten op basis van ammoniak zijn onschadelijk voor de folie, mits slechts een redelijke hoeveelheid ervan wordt gebruikt en de folie niet doordrenkt raakt. Gebruik geen schuurmiddelen, industriële glasreinigers en/of andere hulpmiddelen voor het reinigen van ramen. Deze kunnen krassen veroorzaken in de raamfolie. Het oppervlak van de folie is namelijk voorzien van een coating die wel krasvast maar niet krasbestendig is.